Halloween party ideas 2015

H κυβέρνηση δεν συγκρούεται με τους δανειστές, «είναι στην ίδια μεριά με τον Σόιμπλε, με την Μέρκελ, με τον ΣΕΒ, με τους εφοπλιστές» τόνισε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», το πρωί της Παρασκευής 23 Δεκέμβρη. Ενδεικτικά, υπενθύμισε ότι ο προϋπολογισμός που ψηφίστηκε πριν λίγες μέρες περιλαμβάνει μέτρα ύψους 4 δισ. ευρώ σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.
Ο Χρήστος Κατσώτης χαρακτήρισε αποπροσανατολιστική την αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τη ΝΔ, γιατί «έχουν ενιαία στρατηγική, το πρόγραμμά τους είναι το μνημόνιο». Όπως εξήγησε, η στρατηγική τους είναι η καπιταλιστική ανάκαμψη, η δημιουργία «φιλικού» περιβάλλοντος για τους επενδυτές. «Αυτό το φιλικό περιβάλλον είναι η ανείπωτη θυσία των εργαζομένων για να μπορέσει να ανακάμψει η οικονομία, είναι η κατάργηση κάθε δικαιώματος», συνέχισε, επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ είναι «η Σκύλλα και η Χάρυβδη για το λαό». 
Σχετικά με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τις ομαδικές απολύσεις, υπογράμμισε ότι είναι ένα θέμα που θα το βρουν μπροστά τους οι εργαζόμενοι. Επίσης ανέφερε πως η απόφαση αυτή, σε συνδυασμό με όσα συζητούνται στις διαπραγματεύσεις για τα Εργασιακά, κινούνται σε μία κατεύθυνση ανατροπών στις εργασιακές σχέσεις.
«Εμείς λέμε ότι υπάρχει ένας άλλος δρόμος πέρα απ’ αυτόν που όλα υποτάσσονται στα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων», είπε. «Υπάρχει ο δρόμος της άλλης μορφής οργάνωσης της οικονομίας όπου κουμάντο θα κάνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, με αλλαγή τάξης στην εξουσία», πρόσθεσε.
Ερωτηθείς εάν οι εκλογές είναι λύση, σημείωσε πως χρειάζεται «ο λαός να βγει στο δρόμο και να διεκδικήσει το δίκιο του, μόνο με το λαό στο δρόμο μπορούν να έρθουν τα πάνω κάτω». Παράλληλα, κάλεσε το λαό σε συμπόρευση με το ΚΚΕ που «είναι το μόνο κόμμα που είναι μπροστά στους αγώνες σήμερα, για να μην απολύεται ο κόσμος, για να μη μειώνονται οι μισθοί του, για να μπορεί να αντιμετωπίσει κρίσιμα ζητήματα».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.