Halloween party ideas 2015




«Καμία ανοχή - Καμία υποταγή στην αντιλαϊκή πολιτική. Υπάρχει άλλος δρόμος: Λαϊκή Συμμαχία για τη λαϊκή εξουσία», ήταν το σύνθημα και το θέμα της συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 15 Ιούνη,  στην κατάμεστη πλατεία Φλέμινγκ, στην Ηλιούπολη και έγινε στο πλαίσιο της δράσης που αναπτύσσει η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.
Αναπτύσσοντας κάθε πτυχή του παραπάνω συνθήματος, ο ομιλητής της συγκέντρωσης Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, αναφέρθηκε στους πραγματικούς υπαίτιους της άσχημης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί σήμερα για τη λαϊκή οικογένεια, αποκάλυψε κάθε τμήμα του συνόλου της αντιλαϊκής πολιτικής που κλιμακώνεται από την κυβέρνηση, μίλησε για το ξέσπασμα μιας μεγάλης προπαγανδιστικής εκστρατείας  απάτης και εξαπάτησης που κρύβεται πίσω από τους πανηγυρισμούς περί κλεισίματος της «αξιολόγησης», για τη εκταμίευση της δόσης, για το δρόμο ανάπτυξης.
«Ποιά είναι η πραγματικότητα; Αξιολόγηση με νέα βάρβαρα μέτρα. Εφαρμογή τρίτου μνημονίου που ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, και όλοι και τώρα παριστάνουν τον Πόντιο Πιλάτο (...)Τι σημαίνει ότι "τελείωσαν τα δύσκολα" όταν ήδη έχει ανοίξει η συζήτηση να κοπεί ο 13ος και 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα; Όταν έρχονται νέα μέτρα για την αξιολόγηση που αφορά την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ πίσω από την οποία κρύβεται εκτός από οικονομικά ζητήματα και η κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία, λοκ άουτ και τις ονομαζόμενες βέλτιστες πρακτικές της ΕΕ; Γιατί "βέλτιστες πρακτικές" σημαίνουν νέα επίθεση στο λαό και σε ότι έχει απομείνει όρθιο. Για παράδειγμα οι κινητοποιήσεις στην Γαλλία όπου ο πρωθυπουργός της χώρας, ο φίλος του κ. Τσίπρα, ο υποστηριχτής της Ελλάδας αυτό κάνει, "βέλτιστες πρακτικές", δηλαδή κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, ωραρίων, διάλυση δικαιωμάτων. Και μπορεί στη Γαλλία να μην έχουν μνημόνιο, αλλά ακολουθείται η ίδια πολιτική σύμφωνα με τις απαιτήσεις του κεφαλαίου. Τα ίδια συμφέροντα υπηρετούσαν στη χώρα μας και οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η σημερινή», είπε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΚΚΕ.
«Η κυβέρνηση τώρα λέει: "Μπαίνουμε σε νέα εποχή", δηλαδή σε νέα μέτρα. Γιατί επιστρέφουμε στην ανάπτυξη τι σημαίνει; Ο,τι θα βρουν δουλειά 1,5 εκατομμύριο άνεργοι; Το 60% των νέων θα βρουν σταθερή εργασία και στο αντικείμενο που σπούδασαν; Θα βγάλουν τη θηλιά των χρεών οι αυτοαπασχολούμενοι; Θα αυξηθούν τα κονδύλια για Υγεία, Παιδεία και Κοινωνικές Παροχές; Η ανάπτυξη που διαφημίζει η κυβέρνηση - αν και όταν θα έρθει - είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη που βασίζεται στη συντριβή της εργατικής τάξης, τη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, την κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων. Αυτό το έδαφος έστρωσαν και προετοίμασαν όλες οι κυβερνήσεις, δημιουργώντας παράδεισο για το κεφάλαιο και κόλαση για το λαό», τόνισε ο Θ. Παφίλης και συμπλήρωσε:
«Όποιος κι αν αναλάβει να διαχειριστεί ένα σύστημα που είναι βάρβαρο, που στηρίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο δεν μπορεί να φέρει φιλολαϊκή πολιτική. Όποιος θεωρεί ότι χωρίς να αλλάξει η εξουσία, χωρίς να συγκρουστεί με το κεφάλαιο και να το καταργήσει μπορεί να ανακουφίσει τον λαό ή είναι αφελής ή λέει ψέματα».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.