Halloween party ideas 2015

Η Ελλάδα αποτελεί «πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας», ισχυρίστηκε για ακόμη μία φορά ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, αποσιωπώντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία «ασφάλεια» και «σταθερότητα» για το λαό μέσα από τη συμμετοχή της χώρας στις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, τη βαθύτερη εμπλοκή στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς στην ευρύτερη περιοχή.
Κατά την ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη, στην τελετή αγιασμού των υδάτων, ανέφερε πως θέλει να στείλει «ένα μήνυμα φιλίας, συνεργασίας, αλλά και αποφασιστικότητας να υπερασπιστούμε τα δίκια μας». Όπως είπε, το μήνυμα αυτό απευθύνεται προς όλους τους λαούς, καθώς η Ελλάδα είναι «φάρος μεγάλων αξιών» και αυτό είναι που «έχει καταστήσει τη χώρα μας σε ένα διεθνώς αποστασιοποιημένο περιβάλλον ως πυλώνα ασφαλείας και σταθερότητας».
«Τείνουμε χείρα συνεργασίας και ταυτόχρονα δηλώνουμε την αποφασιστικότητα μας να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα όπως αυτά απορρέουν από τις διεθνείς συμβάσεις», σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας. Την ίδια στιγμή, το ΝΑΤΟ που αλωνίζει στο Αιγαίο μετά από πρόσκληση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν αναγνωρίζει σύνορα στην περιοχή, νομιμοποιώντας τις αξιώσεις της Άγκυρας.
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Αλεξανδρούπολη μπορεί να γίνει «κόμβος διαμετακομιστικός, ενεργειακός, εμπορικός», αναμασώντας τον πάγιο στόχο που έχει συνολικά για τη χώρα η αστική τάξη, προκειμένου να ενισχύσει τη θέση της στην περιοχή. 
Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης, Άνθιμος, πρότεινε στον Αλ. Τσίπρα τη δημιουργία γραφείου πρωθυπουργού και στη Θράκη.

Οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί 

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, υποστήριξε από την Σαλαμίνα ότι καθώς εισερχόμαστε στον όγδοο χρόνο της οικονομικής κρίσης, «η Ελλάδα μοιάζει, ολοένα και περισσότερο, με μια μπλοκαρισμένη κοινωνία».
Ζητώντας επί της ουσίας από το λαό να σκύψει και άλλο το κεφάλι για να ανακάμψουν τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων, δήλωσε πως «χρειάζεται μια μεγάλη συλλογική προσπάθεια». Κάνοντας ακόμα πιο σαφές αυτό το κήρυγμα υποταγής του λαού στις αξιώσεις του κεφαλαίου, σημείωσε πως «ενωμένοι οι Έλληνες θα αποκτήσουμε πάλι την εθνική μας αυτοπεποίθηση», για να ξεκινήσουμε την μεγάλη προσπάθεια για «εθνική ανασυγκρότηση».
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φ. Γεννηματά, από τον Πειραιά όπου βρέθηκε για τον αγιασμό των υδάτων, προσπάθησε να εμφανίσει το κόμμα της ως εγγυητή της συναίνεσης που θέλει το κεφάλαιο για να προωθηθούν οι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις. Έτσι, ευχήθηκε «το φως της ημέρας να ζεσταίνει τις καρδιές μας και να μας δείξει επιτέλους το δρόμο της συνεννόησης, για να αφήσουμε αυτή την περιπέτεια που ζούμε τόσα χρόνια οριστικά πίσω μας».
Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, εντόπισε το πρόβλημα στο γεγονός ότι «ενώ ο ιδιωτικός τομέας συμπιέζεται, το κομματικό, πελατειακό κράτος επεκτείνεται».
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης, ζήτησε να καλέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και να τους υποχρεώσει να φτιάξουν μια «μεγάλη κυβέρνηση, που να φέρει επενδύσεις και να εμπνεύσει μέσα και έξω τη χαμένη εμπιστοσύνη της χώρας». 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος, παραβρέθηκε στην τελετή αγιασμού των υδάτων στη Δεξαμενή Αθηνών και έστειλε μήνυμα «αρραγούς ενότητας» για «να ξεπεράσουμε την βαθιά κοινωνική και οικονομική κρίση και για να υπερασπισθούμε στο ακέραιο τα εθνικά μας δίκαια».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.