Halloween party ideas 2015

Για «ανυπόστατη κινδυνολογία» και προσβλητικό δημοσίευμα κάνει λόγο ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός απαντώντας στην βρετανική εφημερίδα «Guardian» που γράφει για χαοτική κατάσταση που επικρατεί στο σύστημα υγείας στην Ελλάδα.
Το δημοσίευμα υποστηρίζει πως έχουν αυξηθεί τα ποσοστά θνησιμότητας στην Ελλάδα λόγω της έλλειψης προσωπικού αλλά και ιατρικού εξοπλισμού και αναφέρει ότι οι νοσοκομειακές μολύνσεις έχουν παρουσιάσει μεγάλη αύξηση. Φιλοξενεί δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, ο οποίος αναφέρει πως «στο όνομα των σκληρών δημοσιονομικών στόχων, οι άνθρωποι που θα μπορούσαν σε άλλη περίπτωση να επιβιώσουν, πεθαίνουν».
Απαντώντας ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός αναφέρει ότι «η ανυπόστατη κινδυνολογία, ο χυδαίος λαϊκισμός και η συστηματική προσπάθεια δημιουργία κλίματος ανασφάλειας στην κοινωνία δεν θα περάσουν. Κυρίως επειδή δεν θα το επιτρέψει το ανθρώπινο δυναμικό του Συστήματος Υγείας που προσβάλλεται από τέτοιου τύπου δημοσιεύματα, τα οποία απαξιώνουν το έργο του και εκθέτουν τη χώρα διεθνώς».
Δηλώνει πως το δημοσίευμα «αναπαράγει την ανεύθυνη καταστροφολογία εκπροσώπων μιας ανυπόληπτης συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας» και προσθέτει πως «η Ελλάδα είναι χώρα υγειονομικά ασφαλής, το ΕΣΥ σήμερα σταθεροποιείται και αναβαθμίζεται καθημερινά, «γιατρεύει τις πληγές» της προηγούμενης 6ετίας». Για τα στοιχεία που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα αναφέρει πως «το δημοσίευμα του Guardian αναφέρεται σε στοιχεία του 2011 και του 2012 και δεν στηρίζεται σε καμιά τεκμηριωμένη μελέτη της κατάστασης στο Σύστημα Υγείας της Ελλάδας που παίρνει υπόψη της τα νεότερα δεδομένα και τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ».
Είναι το δεύτερο δημοσίευμα βρετανικής εφημερίδας που απαντά μέσα σε λίγα 24ωρα η κυβέρνηση μετά το δημοσίευμα των «Financial Times» και είναι ερωτηματικό οι λόγοι του τόσο πυκνού ενδιαφέροντος των βρετανικών εντύπων. Πάντως σε ότι αφορά την Υγεία μπορεί η κυβέρνηση να ισχυρίζεται ότι το ΕΣΥ αναβαθμίζεται οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό και αναλώσιμο υλικό παραμένουν και κυρίως διατηρείται η λογική που αντιμετωπίζει την Υγείας ως κόστος. 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.