Halloween party ideas 2015


...«προσπερνώντας» το έγκλημα διαρκείας που διαπράττει σε βάρος των Παλαιστινίων και συνολικότερα την εχθρική στάση του απέναντι στους λαούς της περιοχής
Με ζητούμενο τη γεωπολιτική αναβάθμιση των εγχώριων μονοπωλιακών ομίλων στην ευρύτερη περιοχή, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έφερε χτες στην Επιτροπή Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής 3 νομοσχέδια, τα οποία αφορούν την επικύρωση της στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ, τηναντίστοιχη συνεργασία με την Αίγυπτο και την Προγραμματική Συμφωνία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Αμυνας και των υπουργείων Αμυνας των κρατών - μελών σχετικά με το ρυθμιστικό πλαίσιο για τη«στρατιωτική εφαρμογή του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Ουρανού». Τα τρία νομοσχέδια επικυρώθηκαν από τα κόμματα της κυβέρνησης, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και την Ενωση Κεντρώων. Αύριο, Πέμπτη, αναμένεται να συζητηθούν στην Ολομέλεια.
Με πυξίδα τις στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου
Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για τη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ, πρόκειται, όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, για την επικύρωση της συμφωνίας που είχε υπογραφεί από την κυβέρνηση στις 19/7/2015 στο Τελ Αβίβ.
Χαρακτηριστικά, προβλέπει «κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ή εκπαιδεύσεις (οι οποίες διεξάγονται είτε μέσα στις αντίστοιχες επικράτειες των μερών είτε έξω από αυτές)»,«στρατιωτικές ασκήσεις ή εκπαιδεύσεις του προσωπικού του κράτους αποστολής μέσα στην επικράτεια του κράτους υποδοχής» και μάλιστα «χωρίς την άμεση συμμετοχή του προσωπικού του κράτους υποδοχής», «κοινά προγράμματα αμυντικής έρευνας και ανάπτυξης», όπως και «οποιαδήποτε άλλη μορφή αμυντικής συνεργασίας»... Μάλιστα, γίνεται λόγος «για περαιτέρω ενίσχυση (...) της αμυντικής και στρατιωτικής συνεργασίας».
Οσον αφορά τη στρατιωτική συνεργασία με την Αίγυπτο αυτή έχει σχέση με «την πολιτική άμυνας και ασφάλειας», τις «αμυντικές βιομηχανίες»«την εκπαίδευση» και τα «logistics», δηλαδή την εφοδιαστική αλυσίδα.
Με το τρίτο νομοσχέδιο αυτό που επιδιώκεται, σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση, είναι η αποφυγή «τυχόν αρνητικών συνεπειών» στις «αμυντικές δυνατότητες» των κρατών - μελών από την«ανάπτυξη έργων του Προγράμματος SESAR». Το Πρόγραμμα SESAR είναι ενταγμένο στον Ενιαίο Ευρωπαϊκό Ουρανό και αφορά την παράδοση της σχεδίασης και διαχείρισης του ευρωπαϊκού δικτύου της εναέριας κυκλοφορίας στα μονοπώλια που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τομέα.
Ο υπουργός Αμυνας, Π. Καμμένος, επιβεβαιώνοντας τη στοχοπροσήλωση της κυβέρνησης στην υπηρέτηση των στρατηγικών στόχων της ελληνικής αστικής τάξης, παρουσίασε αυτές τις «συνεργασίες» ως «στρατηγική επιλογή» της κυβέρνησης για να«ηγηθεί μιας προσπάθειας. Της δημιουργίας ενός τόξου ασφάλειας που θα ξεκινά από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, θα εκτείνεται από την Ελλάδα προς την Κύπρο, το Ισραήλ, την Αίγυπτο, την Ιορδανία».
Στην πραγματικότητα, βέβαια, η κυβέρνηση εμπλέκει το λαό και τη χώρα βαθύτερα στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, ενώ χαρακτηριστική είναι η αναβάθμιση της στρατιωτικής συνεργασίας με το ισραηλινό κράτος, που διαπράττειέγκλημα διαρκείας σε βάρος των Παλαιστινίων και επιδεικνύει συνολικότερα εχθρική στάση απέναντι στους λαούς της περιοχής...
Ο Π. Καμμένος πρόσθεσε ότι ταυτόχρονα οι στρατιωτικές συνεργασίες που υπογράφει η κυβέρνηση δεν θα επιτρέπουν «την ελεύθερη διακίνηση προϊόντων που χρηματοδοτούν την τρομοκρατία και τον εξτρεμισμό στη Μέση Ανατολή», όταν στο όνομα της «καταπολέμησης της τρομοκρατίας» οι ιμπεριαλιστές, μετά τη Συρία, σχεδιάζουν νέα στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη...
Επισήμανε, ακόμα, δείχνοντας ποιο είναι το διακύβευμα για το κεφάλαιο, ότι οι στρατιωτικές συμφωνίες και συνεργασίες «βοηθούν στην εμπέδωση ενός συστήματος ασφαλείας για την περιοχή που αργότερα με την υιοθέτηση των οικονομικών ζωνών και την αναγνώριση των οικονομικών ζωνών, που έχει ήδη προχωρήσει σε πάρα πολύ καλό επίπεδο ιδίως με την Αίγυπτο, θα βοηθήσουν και στη δυνατότητα της χώρας να μπορέσει να εκμεταλλευτεί τα ενεργειακά αποθέματα σε πετρέλαιο ιδίως και σε φυσικό αέριο».
Ενταγμένη σε επικίνδυνους σχεδιασμούς η «συνδρομή» στους μακελάρηδες των Παλαιστινίων
Η βουλευτής του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη, καταψηφίζοντας τα τρία νομοσχέδια, στάθηκε ιδιαίτερα σε αυτό που αφορά στη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ. «Πάμε εμείς να βοηθήσουμε» το Ισραήλ, ρώτησε, «έναντι ποιου; Απέναντι στους Παλαιστίνιους, απέναντι στο Λίβανο, απέναντι στη Συρία; Για τέτοιους λόγους προτίθεται η κυβέρνηση να προσφέρει ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις στο Ισραήλ;». Πρόσθεσε ότι η «συνδρομή» της κυβέρνησης «στους μακελάρηδες των Παλαιστινίων» είναι ενταγμένη «στην εξυπηρέτηση των σχεδιασμών, των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ απέναντι στους λαούς της ευρύτερης περιοχής».
Από τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, ο Χρ. Παππάς, εκφράζοντας τμήματα του κεφαλαίου, ψήφισε «παρών» για τη συμφωνία με την Αίγυπτο, καθώς είδε ότι μπορεί να αποτελέσει «εφαλτήριο» για την «αξιοποίηση και εκμετάλλευση» των υδρογονανθράκων στη θάλασσα της Κρήτης, ενώ ψήφισε κατά για το Ισραήλ που το χαρακτήρισε «προαιώνιο εχθρό».

Ξεπερνώντας τα όρια της πρόκλησης εξαπέλυσε και αήθη επίθεση στη βουλευτή του ΚΚΕ λόγω του πολιτικού της σχολιασμού για τις θέσεις που εκφράζει η ναζιστική οργάνωση

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.