Halloween party ideas 2015

Η κυβέρνηση υλοποιεί όλα τα αντιλαϊκά μέτρα φοροληστείας που προώθησαν οι προκάτοχοί της και προσθέτει νέα βάρβαρα χαράτσια, την ίδια ώρα που δίνει νέες φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο
Οι νέοι αντιλαϊκοί φόροι και τα βαριά χαράτσια νέας κοπής που ψηφίστηκαν από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αρχίζουν πλέον να στοιχειώνουν την καθημερινότητα των εργαζομένων και του λαού, την ίδια ώρα που ο νέος «αναπτυξιακός νόμος» της κυβέρνησης, που συζητείται στη Βουλή, δίνει νέες προκλητικές φοροαπαλλαγές και «ελαφρύνσεις» στο κεφάλαιο...
Νέα αντιλαϊκά μέτρα, όπως η παραπέρα αύξηση του ΦΠΑ - η δεύτερη επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - η απογείωση των ήδη υπαρχόντων ειδικών φόρων κατανάλωσης, σε συνδυασμό και με τη επιβολή νέων, το ξελάφρωμα μισθών και συντάξεων μέσω της άμεσης φορολογίας, αποτελούν δομικά στοιχεία της πολιτικής που εφαρμόζει και η σημερινή κυβέρνηση, για τη διασφάλιση μεγαλύτερων περιθωρίων στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων.
Και βέβαια, ολόκληρη η γκάμα των φορολογικών μέτρων, που «κληρονομήθηκαν» από τα προηγούμενα μνημόνια, παραμένει σε ισχύ και στο ακέραιο, χωρίς απολύτως καμιά εξαίρεση.
Υλοποιούν όλα τα προηγούμενα αντιλαϊκά μέτρα και προσθέτουν νέα
Χαρακτηριστική ως προς αυτό είναι η «απάντηση» που έδωσε χτες το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με φορολογικά μέτρα που ψήφισαν προηγούμενες κυβερνήσεις και τα οποία εφαρμόζονται σήμερα στην πράξη από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών:
  • Ο συμψηφισμός της επιστροφής φόρου με οφειλές των φορολογούμενων (στις οποίες περιλαμβάνεται και ο ΕΝΦΙΑ), ισχυρίζονται, ισχύει από το 1974 και αποτελεί από τότε πάγια τακτική της φορολογικής διοίκησης, διευκρινίζει, «απαντώντας» σε σχετικά δημοσιεύματα. Ο τρόπος εφαρμογής των αντιλαϊκών νόμων από τον κρατικό φοροεισπρακτικό μηχανισμό, βέβαια, έχει να κάνει και με τις εκάστοτε εντολές και τις εγκυκλίους από την πλευρά των κυβερνήσεων και όπως φαίνεται η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σπεύδει να χρησιμοποιήσει κάθε αντιλαϊκό περιθώριο...
  • Για τους ανέργους και άλλες κατηγορίες του λαϊκού πληθυσμού με πολύ χαμηλά εισοδήματα που πιάνονται στατεκμήρια διαβίωσης, ισχυρίζονται πως είναι πολύ μικρός αριθμός φορολογούμενων και θα εξετάσουν την αντιμετώπιση του θέματος με «ενδεχόμενη νομοθετική ρύθμιση». Πρόκειται, βέβαια, για μια ακόμη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, καθώς τα λεγόμενα αντικειμενικά κριτήρια ισχύουν για όλες τις εισοδηματικές κατηγορίες του λαϊκού πληθυσμού. Στο δόκανο των«τεκμαρτών κριτηρίων» πιάνονται και φέτος δεκάδες χιλιάδες φορολογούμενοι, ακόμη και για ελάχιστα εισοδήματα, όπως από μισθούς, επιδόματα και μικροποσά από άλλες πηγές, π.χ. εισοδήματα από νοίκια. Οι κατηγορίες αυτές εμφανίζονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες και καλούνται να καταβάλλουν φόρο 26% από το πρώτο ευρώ (χωρίς το αφορολόγητο όριο) και μάλιστα επί του υπολογιζόμενου τεκμαρτού εισοδήματος, το οποίο σε πάρα πολλές περιπτώσεις ξεπερνά το πραγματικό εισόδημα. Επιπλέον, το ηλεκτρονικό σύστημα της Εφορίας, με βάση την υπάρχουσα νομοθεσία, υπολογίζει και προκαταβολή φόρου 75%, όπως ισχύει για τους επαγγελματίες...
Σε κάθε περίπτωση, υπολογίζεται ελάχιστη τεκμαρτή δαπάνη διαβίωσης, ύψους 3.000 ευρώ για κάθε άγαμο και 5.000 ευρώ για τους συζύγους. Για το σπίτι που διαμένει κάποιος, ακόμα κι αν είναι στο νοίκι, υπολογίζεται σήμερα τεκμήριο 40 ευρώ για τα πρώτα 80 τ.μ. και 65 ευρώ για τα 81 - 120 τ.μ.
  • Για την κατάργηση φοροαπαλλαγών στους κατοίκους των μικρών νησιών (με πληθυσμό μικρότερο από 3.100 κατοίκους), η συγκυβέρνηση επισημαίνει ότι οι σχετικές διατάξεις έχουν ψηφιστεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, με πρόβλεψη να εφαρμοστούν από 1/1/2016, κάτι που βέβαια έρχεται να εφαρμόσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Πολύ περισσότερο, το μέτρο έρχεται σε συνδυασμό με τη γενικευμένη συρρίκνωση του αφορολόγητου για όλους τους μισθωτούς και συνταξιούχους που ψήφισε η κυβέρνηση...
«Ξελαφρώνουν» μισθούς και συντάξεις
Ταυτόχρονα, με παραπέρα περικοπές στις καταβαλλόμενες αποδοχές θα βρεθούν αντιμέτωποι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, εξαιτίας τηςαυξημένης μηνιάτικης παρακράτησης φόρου από τα λογιστήρια των επιχειρήσεων και τα ασφαλιστικά ταμεία, σε εφαρμογή της παραπέρα αύξησης του φόρου εισοδήματος. Η αυξημένη παρακράτηση θα εφαρμόζεται στους μισθούς και τις συντάξεις που καταβάλλονται από 27 Μάη και μετά.
Παράλληλα, ο νόμος έχει και αναδρομική ισχύ, για μισθούς και συντάξεις που καταβλήθηκαν από την 1/1/2016. Οι αναδρομικοί φόροι (για εισοδήματα από 1/1 έως 27/5) θα υπολογιστούν και θα εισπραχτούν στο πλαίσιο της υποβολής και εκκαθάρισης των φορολογικών δηλώσεων του 2017, για το σύνολο των φετινών εισοδημάτων.
Σε αυτό το πλαίσιο:
-- Συνταξιούχος με εισόδημα από ένα ασφαλιστικό ταμείο στα 9.500 ευρώ το χρόνο (περίπου 792 ευρώ το μήνα). Η παρακράτηση του φόρου φτάνει στα 15,6 ευρώ για κάθε μήνα, ενώ μέχρι πέρυσι δεν πλήρωνε καθόλου φόρο εισοδήματος.
-- Συνταξιούχος με 9.050 ευρώ το χρόνο (754 ευρώ το μήνα) θα διαπιστώσει απώλειες 7,5 ευρώ για κάθε μήνα (μέχρι πέρυσι δεν προβλεπόταν φόρος).
-- Εργαζόμενος - μισθωτός στον ιδιωτικό τομέα (14 μισθοί) με9.500 ευρώ το χρόνο (678,5 ευρώ το μήνα) χωρίς προστατευόμενα παιδιά θα έχει απώλειες περίπου 13,4 ευρώ το μήνα(μέχρι πέρυσι δεν προβλεπόταν φόρος).
-- Μισθωτός στον ιδιωτικό τομέα με 1 προστατευόμενο παιδί και εισόδημα 10.000 ευρώ το χρόνο (714 ευρώ το μήνα) θα καταβάλει αυξημένη παρακράτηση στα 17,6 ευρώ το μήνα (από περίπου 7 ευρώ πέρυσι), που σημαίνει μείωση αποδοχών κατά 10,5 ευρώ το μήνα.
«Φρέσκα» χαράτσια στη λαϊκή κατανάλωση
Σε συνέχεια, εξάλλου, της παραπέρα απογείωσης της φοροληστείας απέναντι σε μισθούς και συντάξεις, τα «φρέσκα» αντιλαϊκά χαράτσια της κυβέρνησης, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν:
  • Από την 1η Ιούνη, ξεκίνησε η εφαρμογή του διογκωμένουΦΠΑ στο 24% από 23%, ενώ καταργήθηκε και ο μειωμένος ΦΠΑ που ίσχυε στη δεύτερη ομάδα νησιών του Αιγαίου(Θάσος, Ανδρος, Τήνος, Κάρπαθος, Μήλος, Σκύρος, Αλόννησος, Κέα, Αντίπαρος και Σίφνος). Επίσης, αυξάνεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης (ΕΦΚ) στην μπίρα και επιβάλλεται φόρος 10% επί των μηνιαίων λογαριασμών της συνδρομητικής τηλεόρασης.
  • Από τις 15 Οκτώβρη, αυξάνεται ο ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης. Αυτό σημαίνει αυξήσεις κατά 5 λεπτά ανά λίτρο, οι οποίες, σε συνδυασμό με τη διόγκωση του ΦΠΑ, θα οδηγήσουν σε αυξήσεις της τάξης των 8 λεπτών ανά λίτρο.
  • Από την 1/1/2017 αυξάνεται από 670 σε 700 ευρώ ανά χιλιόλιτρο ο ΕΦΚ στην αμόλυβδη βενζίνη. Από την ίδια ημερομηνία, αυξάνεται και ο ΕΦΚ στο πετρέλαιο κίνησης από 330 σε 410 ευρώ ανά χιλιόλιτρο, καθώς και στο υγραέριο κίνησης από 330 σε 430 ευρώ ανά τόνο. Ταυτόχρονα, αυξάνονται οι φόροι στα τσιγάρα, ενώ επιβάλλεται ΕΦΚ στονκαφέ και στα ηλεκτρονικά τσιγάρα.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.