Halloween party ideas 2015

Με δύο νέες Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ), το υπουργείο Εργασίας κλιμακώνει το χαράτσωμα παλιών και νέων συνταξιούχων επιβάλλοντας πρόσθετες μειώσεις στις ήδη κουτσουρεμένες επικουρικές του ΕΤΕΑ και στα εφάπαξ των Ταμείων Πρόνοιας, αλλά  και τον επανυπολογισμό όλων των κύριων συντάξεων που αποδίδονται μέχρι τώρα, μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2017, σύμφωνα με τους νέους χαμηλότερους συντελεστές, κρατώντας ανοιχτή την πόρτα για παραπέρα μειώσεις στο μέλλον, σε εξάρτηση από την οικονομική κατάσταση του ΕΦΚΑ, με δεδομένη τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης προς αυτόν.
Η νέα μείωση των επικουρικών έχει αναδρομική ισχύ από τις συντάξεις του Ιούνη και θα αποτυπωθεί στις συντάξεις του Αυγούστου ή του Σεπτέμβρη. Έτσι, για τους δύο ή τρεις μήνες που θα έχουν ήδη παρέλθει, οι περικοπές θα παρακρατηθούν σε ισόποσες δόσεις από τις συντάξεις που θα καταβληθούν μέχρι το τέλος του χρόνου. Οι μειώσεις στις αποδιδόμενες επικουρικές συντάξεις, σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα αφορούν πάνω από 200.000 συνταξιούχους, ενώ το ύψος τους μπορεί να φτάνει και το 1/3 της σημερινής επικουρικής σύνταξης.
Ο νέος επανυπολογισμός των αποδιδόμενων επικουρικών συντάξεων θα γίνει με το νέο μειωμένο συντελεστή 0,45% ανά έτος Ασφάλισης, χωρίς μάλιστα να υπάρχει η προστασία των κατώτερων ορίων. Ετσι, το «μαχαίρι» θα αφορά όλες τις επικουρικές συντάξεις, ανεξάρτητα από το ύψος τους. Το ύψος της περικοπής εξαρτάται από το άθροισμα κύριων και επικουρικών, που σύμφωνα με το νόμο ορίζεται αθροιστικά στο ποσό των 1.300 ευρώ. Έτσι θα δεχτούν άμεση μείωση στην επικουρική τους σύνταξη, όσοι συνταξιούχοι έχουν άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης άνω του ποσού των 1.300 ευρώ.
Με άλλη υπουργική απόφαση, τίθενται σε ισχύ τα νέα δεδομένα για την απονομή των εφάπαξ, τα οποία και αυτά θα είναι μειωμένα. Με τους νέους μαθηματικούς τύπους που θα ισχύσουν, οι μειώσεις στα εφάπαξ του Δημοσίου που ήδη εκκρεμούν για μια σχεδόν τριετία, θα κυμαίνονται από 15,64% έως 18,26%, στη ΔΕΗ, δημοτικών υπαλλήλων και ξενοδοχοϋπαλλήλων από 18% έως 20%, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις θα υπάρξουν αυξομειώσεις 5% έως 10% στα εφάπαξ των εμποροϋπαλλήλων και αυτά πέραν των μεγάλων μειώσεων που επιβλήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.
Ο νέος τρόπος υπολογισμού αφορά όσους έχουν αποχωρήσει και αποχωρούν μετά την 1.9.2013. Πάντως, για το χρόνο Ασφάλισης μετά την 1.1.2014 επί της ουσίας το ύψος του εφάπαξ συρρικνώνεται δραματικά και θα αντιστοιχεί στο ύψος των εισφορών που αποδίδονται από τους ασφαλισμένους.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.