Halloween party ideas 2015

Σε ρυθμούς Eurogroup από το πρωί της Τρίτης η κυβέρνηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να συγκαλεί συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ το «Reuters» μεταδίδει πως δεν είναι πιθανή μια συμφωνία στις 9 Μάη.
Βέβαιο είναι πως για σχεδόν μια εβδομάδα θα κυριαρχήσουν και πάλι οι συζητήσεις για την μέθοδο υιοθέτησης των 3,6 δισ. ευρώ «προληπτικών» μέτρων καθώς για τα αντιλαϊκά μέτρα της πρώτης αξιολόγησης ύψους 5,4 δισ. ευρώ οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δηλώνουν πως κατά 99% έχει επιτευχθεί συμφωνία.
Η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει τη νομοθέτηση συγκεκριμένων μέτρων που θα τεθούν σε εφαρμογή αν δεν επιτυγχάνεται ο στοος των πρωτοιγενών πλεονασμων του 3,5% του ΑΕΠ και αντιπροτείνει τη θέσπιση ενός μηχανισμού εφεδρικών μέτρων με αυτόματες μειώσεις δαπανών.
Ο Αλέξης τσίπρας δήλωνε σε συνεργάτες του την Μέγαλη Πέμπτη οτι «σύντομα θα έχουμε θετικές εξελίξεις» κααι πως «όσοι ονειρεύονται επανάληψη του 2015 είναι βαθιά νυχτωμένοι και αυτές τις μέρες εκτίθενται».
Αλλλωστε η κυβέρνηση έχει ήδη αποδεχθεί και πρποωθεί τα αντιλαικά μέτρα της πρώτης αξιολόγησης σε Ασφαλιστικό, αμεση και έμμεση φορολογία, «κόκκινα» δάνεια και ιδιωτικοποιήσεις. Δεν αποκλείεται τα «προληπτικά» μέτρα να μην είναι τα μοναδικά που απαιτούνται επιπλέον από την κυβένρηση καθώς εκκρεμεί και η συζήτηση για τα μέτρα που σχετίζονται με την απομείωση του χρέους.
Ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ θέλει στη συνεδρίαση στις 9 Μάη να επικυρωθεί η συμφωνία και για τα «αυτόματα μέτρα έκτακτης ανάγκης» που όμως εκτιμά «στην Ελλάδα δεν μπορούν να εγκριθούν μέτρα τα οποία θα μπορούσαν να μην μπουν σε ισχύ».

Reuters: Δεν αναμένεται συμφωνία στις 9 Μάη

Ωστόσο οι πιέσεις φαίνεται πως αυξάνονται προς την ελληνική κυβέρνηση καθώς δύο πηγές που έχουν γνώση των εν εξελίξει συζητήσεων κυβέρνησης – θεσμών δηλώνουν στο «Reuters» πως οι συνομιλίες για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, που συνεπάγεται ξεκλείδωμα της χρηματοδότησης και ελάφρυνση του χρέους, προχωρούν με αργούς ρυθμούς και δεν είναι πιθανή μια συμφωνία στο Eurogroup της 9ης Μάη.
Εκτιμούν πως «κάνουμε αργή πρόοδο» και πως «δεν περιμένω τελική συμφωνία στη συνάντηση της 9ης Μαΐου. Είναι πολύ σύντομα. Χρειάζονται μερικές εβδομάδες ακόμη μετά από αυτήν (την ημερομηνία)».
Ισχυρίστηκε πως το μεγαλύτερο εναπομείναν εμπόδιο είναι η μορφή και το περιεχόμενο των μέτρων έκτακτης ανάγκης που καλείται να υιοθετήσει η ελληνική κυβέρνηση. Συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται εκταμίευση δόσης έως τα μέσα Ιουλίου, άρα δεν υπάρχει και έντονη αίσθηση του επείγοντος.
Η δεύτερη πηγή είπε ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για γεφυρωθεί το χάσμα ανάμεσα στο ΔΝΤ και τους Ευρωπαίους δανειστές για το ελληνικό χρέος, με τη Γερμανία να υποστηρίζει δημοσίως ότι δεν χρειάζεται «κούρεμα» και η οποία ελάφρυνση θα είναι για μετά το 2022. 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.