Halloween party ideas 2015

Η κατασκευαστική εταιρεία «Saudi Binladin Group» απέλυσε 50.000 εργαζόμενους, ανέφερε μια σαουδαραβική εφημερίδα χθες, καθώς η πίεση αυξάνεται για τις επιχειρήσεις, εν μέσω των περικοπών των δημοσίων δαπανών από την κυβέρνηση σε μια συγκυρία μεγάλης πτώσης των τιμών του πετρελαίου.
Το συνολικό εργατικό δυναμικό του ομίλου «Μπιν Λάντεν», που είναι μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της Σαουδικής Αραβίας και μια από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες της Μέσης Ανατολής, ανέρχεται σε περίπου 200.000 ανθρώπους. Η σαουδαραβική εφημερίδα «αλ Ουάταν», επικαλούμενη πηγές που δεν κατονόμασε, έγραψε πως ο όμιλος ακύρωσε τις συμβάσεις 50.000 εργαζομένων του -πιστεύεται ότι όλοι τους είναι αλλοδαποί- και τους έδωσε βίζες για να φύγουν από το βασίλειο.

Απλήρωτοι εργαζόμενοι

Η εφημερίδα πρόσθεσε πως πολλοί εργαζόμενοι αρνούνται να φύγουν από τη χώρα εάν δεν τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους, διευκρινίζοντας ότι ορισμένοι από αυτούς δεν έχουν πληρωθεί επί τέσσερις μήνες και πλέον. Διαδηλώνουν έξω από τα γραφεία του ομίλου «Μπιν Λάντεν» σχεδόν καθημερινά, προστέθηκε στο δημοσίευμα. Η εταιρεία έχει εμπλακεί σε σειρά διενέξεων για μισθολογικά θέματα με εργαζομένους της φέτος. Τον Μάρτη, εκατοντάδες από αυτούς είχαν συγκεντρωθεί μπροστά σε ένα από τα κεντρικά κτίρια της εταιρείας για να απαιτήσουν να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους.
Ο όμιλος «Μπιν Λάντεν» ευημερούσε κατά τη διάρκεια της ταχείας ανάπτυξης της σαουδαραβικής οικονομίας την τελευταία δεκαετία. Όμως, όπως και πολλές άλλες σαουδαραβικές κατασκευαστικές εταιρείες, υπέστη σκληρό πλήγμα τον τελευταίο χρόνο, καθώς η πτώση της τιμής του πετρελαίου ώθησε την κυβέρνηση να μειώσει τις κρατικές δαπάνες, σε μια προσπάθεια να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα το οποίο ανήλθε σε σχεδόν 100 δισ. δολάρια το 2015.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.